Ingediende projecten

Deze projecten zijn al ingediend voor de projectoproep van dit jaar. Doe inspiratie op en dien zelf je project in voor 2 december 2019! 

Groetjes, dokter Jules

KLJ Lembeke 

KLJ Lembeke wil hun lokaal veiliger maken voor leden en passanten. Het lokaal is wat verouderd en hier en daar zijn er zaken die dringend aangepakt moeten worden. Bijvoorbeeld de verwarmingsroosters aan de buitenmuren, deze worden heet en mensen (zowel leden als voorbijgangers aan het lokaal)) kunnen er zich aan verbranden. 

KSA Nazareth 

KSA Nazareth wil een uitleendienst van kwalitatieve tenten zijn voor collega jeugdbewegingen die in de drukke kampperiode tenten zoeken. Ze beschikken over verschillende modellen en willen zich nu focussen op 1 handig en kwalitatief model zodat andere groepen goede tenten hebben voor hun leden.

KLJ Oud-Turnhout 

KLJ Oud-Turnhout wil een jeugdbeweging zijn voor iedereen. Ze willen de KLJ ook openstellen voor kinderen en jongeren die het thuis minder breed hebben. Dit willen ze doen door hun activiteiten en uitstappen betaalbaar te houden. 

Gidsen Edelweiss

Gidsen Edelweiss gaan steeds met z'n allen op kamp met de tent. Ze zouden ook dit jaar graag op kamp gaan en dit met eigen tenten. Daarom willen ze een aantal tenten aanschaffen, zodat ze helemaal zelfvoorzienend zijn. Op deze manier wensen de prijs voor de leden te drukken. 

Akabeast

Akabeast is een organisatie die scouting op maat aanbied aan kinderen met een mentale en/of fysieke beperking. Met aandacht voor de ervaringswereld van de kinderen zorgt Akabeast de eerste 3 zondagen van de maand voor een spetterende namiddag waarin kinderen kunnen spelen, groeien en plezier maken.

Jeugd Rode Kruis Oostende

Jeugd Rode Kruis Oostende wil werken aan groepsactiviteiten waar samenwerken en solidariteit aan bod komt. Jeugd Rode Kruis Oostende wil het lokaal verlaten en werken in buurten waar veel diversiteit en armoede leeft. Op die manier wil het een jeugdbeweging zijn voor iedereen. 

Chiro Sleidinge

Chiro Sleidinge wil alle kinderen uit de buurt, ongeacht sociale afkomst, de kans geven om elke week plezier te maken op zondag. Ze hebben een kas opgericht om kinderen te bereiken uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Chiro Sleidinge biedt al ondersteuning aan enkele kinderen, maar wil deze steun graag uitbreiden. 

Chiro Jooske 

Chiro Jooske wil een Chiro zijn voor iedereen. Ook kinderen uit een maatschappelijk kwetsbare situatie zouden geen drempel mogen ervaren om lid te worden van een jeugdbeweging. Chiro Jooske wil deze drempel wegnemen door middel van financiële steun. 

 

Chiro Eindhout 

Chiro Einhout wenst extra financiële steun voor De Rinkies, een afdeling voor jongeren van 6-21 jaar met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Vele van de leden bij de Rinkies hebben niet de financiële mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten zoals bowlen, naar de kinderboerderij gaan, enz. of een afdelingstrui te kopen. Door middel van financiële steun wil Chiro Eindhout ervoor zorgen dat iedereen kan deelnemen aan alle activiteiten.